Friday, December 29, 2006

faMiLy keNTei di MyDiN niLai




Jun ada hantar e-mail kat saya Selasa lepas cerita pasal dia sekeluarga ke Mydin di Nilai melawat sedara kita Slambe Jr di sana. Bawah ni saya siarkan e-mail dia. Sorry lambat sikit siar Jun sebab Yahoo problem gempabumi kat Taiwan.

Hari ni, 26/12/2006 Lan Kentei cuti. Disebabkan x d ape2 program, we all buat agenda terkejut pergi k Nilai. sebab utamanya nak melawat kawan kita kat sana, Slumber Jr, sambil2 melihat pembangunan di sana, ceewaah.. Kami pergi bertiga aje, Lan, jun and our youngest son. yang dua lg tinggal kat Pandan Jaya. Biasalah, dua2 dah besar, memang selalu x nak ikut. Yang kecik ni aje kena bawak, kalau x honeymoon kat Nilai la plak, hehe.. Kami sampai lebih kurang pukul 2.30pm. Sebelum jumpa tuan punye kedai, sempatla jugak kami shopping kat dalam Mydin tu. Punye la jauh pergi, sampai kat Nilai..Mydin kat kl pun x pernah g. Jun memang x pernah jumpa Slumber Jr ni. Kalau yg Sr tu ade la jugak, tp dah lama dah. Kiranya hari ini dalam sejarah la, sbb selalunya jumpa kat gerai kat blog ni aje..Tapi, ok gak ye Slumber ni, maintain gitu...walau anak dah 5,hehe..(opps, jgn mare slumber). Masa kat sana, sempat la juga slumber menerangkan selok-belok bisnesnya tu. kira ok la, dapat gak la ilmu skit2, kot2 lepas ni LK nak biz lak.. Lepas tu, kami dibawa berjalan-jalan ke Nilai3. Ni pun 1st time gak kami sampai. Selalunye dengar orang cerita j betapa seronoknya kesini. Kira oklah..sempatlah jugak shopping sikit. bukan ape, kalau org tanye dah sampai ke belum ke sini, adalah bukti..lagipun bukan senang nak dapat 'tokey Mydin' bawak..jadi tourist guide gitu.. Sebelum balik tu sempat la "ngeteh" kat area kedai Slumber tu. Tapi Slumber j yg minum teh, hehe. Sambil borak2, minum abc, makan mee dan nasi goreng. Hmm..timakasih bebanyak la kat Slumber (lain kali blanje lg la ye..) Tengah2 minum tu, selipar anak lak putus. Masuk Mydin lg, beli selipar pulak. Agaknye staff Slumber tgk, asyik2 dia ni j kluar masuk..hehe. Lebih kurang pukul 6.30 ptg kami bertolak balik ke KL. Frust gak x dapat jumpa family Slumber, especially baby baru tu..ye lah, sbb x plan betul2 pun nak kesana. Maybe next time la kenai org rumah Slumber. Anyway, timakasih bebanyak kat Slumber Jr kerana melayan kami sekeluarga. Timakasih daun keladi tau...

*Jun*

3 comments:

SK said...

borong sakan lah jun kat nilai 3 *wink*

walid said...

fuyo.penuh bonet keter tu ...
apakata kita serang kedai slumber Jr nanti...hehee

Anonymous said...

ala sk, x d borong2 nye. jalan2 je. sbb slumber ckp, tgk2 dulu mana berkenan, nnti dtg balik bwk lori 1 tan, shopping puas2,heheh...
*junmrslk*