Tuesday, December 26, 2006

biCaRa iLMiah (foRuM) : Apakah manfaat yang dapat diperolehi setelah terjalinnya semula silatulrahim antara kita menerusi blog ini?

Minggu ini menerusi ruangan yang saya namakan Bicara Ilmiah (dari ilham Slambe Jr) saya kemukakan satu lagi tajuk perbincangan dan semoga kawan-kawan semua dapat memberikan pandangan dan pendapat yang ikhlas dan bernas dan semoga ianya dapat memberi kita panduan dan halatuju dalam persahabatan kita semua di sini. Selamat berdiskusi.

5 comments:

mAt dWan said...

Well.. Assalamualaikum semua.. Alhamdulillah today we have this kind of technology which we do not even dream whilst we were in school way back in 20 years... Thanks to God...,
to me, frenship is forever... mungkin dulu cara kita agak berlainan dari sekarang, but take the difference because the difference will bridge us together..
1. dapat kiranya kita bertanya khabar, sakit pening... at least kalu tak dpt ziarah pun tak per.. berita sampai.
2. kita memang tak sunyi dari masalah... aku rasa rumah bilal kena banjir org kuantan pun tak tahu.., org kl dah tahu tapi nak wat camner... nanti kidA masuk dlam blog.., sama2 lah kita bantu apa yang patut.
3. mana2 yang ada kesalahan sesama sendiri dimasa lampau, inilah masanya utk minta bermaaf-maafan,.. takder salahnya, post aje kat blog,...
4. untuk tujuan perniagaan... nanti kalu ada sesuatu bisnez yg success aku akan post kat blog.. InsyaAllah
5. apa lagi ekk... ye la nak update sesama kengkawan bagi tujuan motivasi... ada kengkawan yg tengah blajar, kengkawan berniaga, kengkawan success dlm dunia korporat, dunia agensi2 kerajaan, politik..masuk umah baru, tu semua sebenarnya adalah kejayaan kita juga... maklumlah kengkawan kita.
6. mana yang ada lebih 'fulus' boleh la kasi kengkawan pinjam.. kalu tak bayar balik senang ajer ubatnya... post dalam blog hehhehehe
6.

Slambe Jr said...

susohnya tajuk minggu ni...saya dipihak pembangkang merasakan manfaat yg didapati:
1. dapat mengenali lebih rapat rodong2 yg dulunya tak segroup ngan kita
2. business networking
3. dah tua2 gini elok lah ramai rodong, ada gak nanti membantu mana2 yg boleh bila memerlukan..

wan rozain wan said...

Tajuk Bicara Ilmiah ini nampak macam biasa aje tapi kupasannya klu betul-betul dibuat puhhh boleh dapat PhD dengan kupasan tersebut.
Manafaat setelah terjalinnya silatulrahim menerusi blog ini memang banyak antaranya:-
.....nantilah Kida, koi nak buka bahan rujukan jap, utk lebih mantap lagi....

Lan Kentei said...

Salam sejahtera to everyone.. Manfaat/benefit that we will gain from participating and rebridging our relationship via this blog?? Wellllll... it's infinity actually.. Too much to mention.. Too large to compute.. Tepuk dada, tanya selera.. The platform is widely opened.. The issues, MasyaAllahhh.. up to us.. Kecik tapak tgn, byk assistance yg boleh kita sama2 berikan.. Apa2 shj that we feel we want to discuss, by all means.. It could not be directly beneficial to us individually, but it could be to others.. Pls take whatever being aired in this blog as positive as possible & as constructive as possible for all of us to benefit fm it.. I'm sure, after 21 years, we have changed.. a lottttt... Our self landscape has changed, our surrounding has changed.. So friends, CHANGE IS SOMETHING WHICH IS PERMANENT.. To patch up & cope up with the CHANGES, I believe our friends are more than willing to assist us.. GIVE OUR COLLECTIVE HELPING HANDS TO OUR FRIENDS OR WHOEVER IN NEED & InsyaAllahhhh.. one fine day, when we are in need, there will be someone there waiting for us.. :-D

Anonymous said...

http://eekshop.com
Asian a lot of women are highly admired and you would have it a multi function respectable image among japanese a man There are a number of a male both to and from across going to be the globe looking forward for additional details on get to know just the all the way up Asian woman of their dreams. This would be the fact during which time going to be the should also Asian women site things you can do whereas in the The aim behind going to be the creation having to do with a specialized site for Asian the women is the reason that for more information on make going to be the strategies to do with finding going to be the all the way up lady enchanting western working lady among the most effortless and easier?BR/>
Love is always definitely probably the most better than ever to do with all of them are a lot of information along with life - span and a resource box is most likely the heart you feel searching of each and every one to realize going to be the glowing fine detail beauty and joy to do with love But to learn more about buy going to be the up partner gorgeous honeymoons as well yourself whose steady attendance can transform as a result into anyone in other words you really are trying to find in order to get often certainly the hardest admirer to learn more about crack.