Saturday, October 14, 2006

Khatilah DSS


E-mail ni aku dapat petang semalam dari Khatilah DSS. Aku tanya beberapa orang member banyak yang ingat kat dia ni. Bawah ni aku siarkan e-mail dia. Gambar ni gambar dia sekeluarga. Sedih jugak dengar cerita dia ni tapi nampaknya dia ni tabah dan kuat betul semangat dia...Gua betul2 salute orang2 macam ni.....gitu lah budak ITM Pahang yek...

Assalamualaikum..................

Saya Khatilah dari DSS, satu kelas ngan Kudin and Muslim. During kat ITM I lebih well known dengan nama "ILA". Or to be more clear, muka ala-ala Chinese Look. Born in Terengganu but brought up in Kuantan. So, koi ni kiranya oghang Kuantan la sebab darah daging Temerloh tu masih berjalan lancar lagi. Koi baik ngan Muslim, Syed Sham, Roliza, Elly dan ramai lagi. Netball player untuk DSS.

Nama husband, Mohd Ali Hanafiah orang Dungun. Tapi telah selamat kembali ke rahmatullah pada 12 Februari 2006 yang lepas kerana sakit jantung (meninggal selepas pembedahan jantung untuk kali ke-2 di ICU, IJN) .

Selepas kuar dari ITM, kerja di Ramada Beach Resort (sekarang ni De Rhu kalau tak silap), pastu keje kat MPKtn. Boring keje gomen, koi keje construction company Teamwork Corporation (buat Airport Kuantan) masa tu. Koi ni suka tukar keje, Habih je project Airport koi keje ngan company Jepun Toyo Engineering kat Kerteh, Terengganu (buat kilang Ethylene & Poly Ethylene). Boring keje construction asyik pindah randah, koi keje lak kat hotel Awana dari construction sampaila siap dan terus operation. Tahun 1997 & 1998 negara ekonomi gawat termasukla dengan koi gawat jugala....

Koi tukar keje lagi dengan construction company Foster Wheeler di Kerteh buat CUF Kerteh & Gebeng serta kilang Ammonia di Kerteh. Habih contract husband di sahkan sakit jantong kerana selalu masuk confined area (sebab arwah Safety Supervisor) Koi berhenti keje jaga arwah husband. 4 tahun juga jadi isteri mithali memasak untuk suami dan anak-anak. Masa tu 3 bulan sekali follow-up ngan IJN. First open heart surgery tahun 2002 successed. Arwah tidak boleh melakukan keje berat selama 6 - 10 bulan termasuk bawa kereta. Kesihatan tidak mengizinkan sebab tak boleh stress.

Allah Maha Kaya................dalam saat akhir dapat panggilan temuduga dari Petronas. Tempat koi keje sekarang. Alhamdulillah dapat keje tetap. Baru setahun join Petronas Gas Berhad.

Anak semuanya empat orang, 2 perempuan dan 2 lelaki. 15 (p), 13 (l), 7 (p),4 (l). 3 bersekolah di Kuantan tinggal ngan my parent. Cuma yang kecik tu je duk ngan koi. Yang sulung dan kedua sekolah di Sek. Men Agama Al-Ehsan di Tanjung Api dan ketiga sekolah di Sek. Ren. Keb. Tok Sira. Balik Kuantan every fortnightly and sometime every week. Attached gambar family masa raya tahun lepas. The last and latest family photo.(See attached file: family photo - 01.jpg)

Itu jela yang boleh koi ceghita kat u all sume................ Bagi sesape yang masih kenal dan ingat kat koi lagi bolehla ngantar emel kat address di bawah. Kat umah koi takde computer so koi cume blh access thru company e-mail and internet. So gambo gambo u all tak dapat buka cuma write up je..........................

Salam..............

Khatilah Abdullah
Petronas Gas Berhad
Financial & Management Accounting Department
Level 50, Tower 1
Petronas Twin Towers, KLCC
50088 Kuala Lumpur
Tel : 03 - 2051 2607
email:
Khatilah@petronas.com.my

3 comments:

Shema said...

Khatilah, takziah.. stay strong.. weii awok satu sekolah ngan koi kan kat MGS dulukan??

padil said...

rasanya koi masih ingat kat awk. penah berkawan dgn classmate awk.

so bebanyak bersabar, allah datangkan ujian kerana dia tahu kita mampu menerimanya. kalau kita redha, syurga lah balasannya.

LaN kiDa said...

Shema, padil...bila nak hantar gambo keluarga awok..asyik tengok kelorga orang je...hehehe