Thursday, October 19, 2006

Gambar2 Dalam Blog

Akhirnya setelah berpeluh2 dari jam 2 pagi tadi kerana tetiba terhilangnya html/javascript blog ni yang menyebabkan hilangnya chatbox, lagu, jam, kaunter kerana nak memasukkan kod html untuk gambar2 yang telah aku kumpulkan kat photobucket, maka akhirnya korang semua boleh tengok gambar2 besar dalam saiz sebenar yang pernah tersiar didalam blog ni.

Dibawah kaunter hits terdapat link Gambar Blog dimana korang tekan sahaja maka akan keluar lah slideshow gambar2 tersebut dalam saiz besar. Korang boleh pause gambar tu untuk berhenti melihat gambar tu atau teruskan sahaja dengan slideshow tersebut. Selesai slideshow, korang klik back button dan window akan terus kembali ke blog ITM Pahang. Atau kalau korang nak tengok gambar tu satu2, korang klik kat Back To Photobucket Album dan korang boleh select untuk tengok gambar tu satu2.

Masalah photobucket ni, aku tak boleh arrange gambar tu atau buat pop up slide yang lebih elok kerana nak kena beli software dia. Ada satu lagi software aku cuba, boleh popup tetapi tak boleh pause dan gambar kecik. So sementara aku cari software yang lebih canggih, korang view dengan cara ni pun dah okay la rasanya.

Okay, next mission - Directory Profile - coming soon. Maybe lepas raya kot..tengok lah camne nanti....so cepat2 la hantar profile korang ye...

2 comments:

slambe jr said...

Bravo Lan. Senang nak nengok gambo skrg ni. Awok mmg brilliant. Kena mintak gambo & citer dari rodong2 lain, bior meriah lagi blog ni.

Lan Kida said...

Terima kasih Slumber...koi ni kalau ada masa dgn mood okay lah...Insyaallah koi try buat canggih lagi