Thursday, January 18, 2007

bLOg keCOh dGn haCKeRs

Tengahari semalam rupanya selepas saya jadi bas sekolah macam biasa rupanya blog ini kecoh dengan kehadiran Hackers yang buat hal tak senonoh di Chat Box dan Shout Box baru kita tu. Patutlah sebelum tu bila saya masuk rasa lain je presentation admin kat blog tu dan msg yang saya postkan berulang banyak kali. Memang Hackers ni kerja dia untuk test site-site kat internet. Masa saya kerja di BPR dulu memang ada satu software yang telah di develop di Israel oleh Mossat tetapi di keluarkan di Germany telah ditawarkan untuk di beli oleh BPR, PDRM dan beberapa agensi penguatkuasaan di Malaysia. Software ni macam phone tapping cuma ianya adalah berkaitan komputer dimana menggunakan software ini kita boleh control dan command setiap komputer dalam dunia ni menerusi IP address komputer tersebut. Software ini telah digunakan oleh NSA, CIA dan banyak agensi penguatkuasa lain di dunia. Semasa saya di BPR dulu, kami hampir membeli software tersebut tetapi last minute saya telah mendapat info dari seorang sumber yang mengatakan softaware tersebut telah di developed di Israel oleh Mossat dan itu memang tujuan Mossat untuk get thru semua agensi penguatkuasaan dunia. Software yang berharga jutaan ringgit tersebut memang canggih kerana berupaya untuk control dan command dan access dan buat apa sahaja kepada mana-mana komputer. Memang Hackers yang cerdik dan pandai akan di ambil bekerja dengan CIA dan Mossat untuk develop benda-benda canggih macam ni. So, dont worry, memang kerja dia orang testing site-site kat internet ni dan kita tak perlu bimbang sebab site kita ni bukan ada apa benda yang menarik pun.

1 comment:

Slambe Jr aka Pokcik said...

ooo..mek su tu satu keturunan ngan Airiel Sharon kot.