Monday, January 01, 2007

beRaYa di rUMah keNtei




Semalam bersama-sama keluarga Man Troq dan Kitang, saya dan SK beraya di rumah Lan Kentei di Shah Alam. Kami bertiga berkumpul di Tol Shah Alam/ Bkt Jelutong kira-kira jam 6-00 ptg dan dari situ kami bergerak ke rumah Kentei. Berpusing-pusing jugak mulanya nak cari rumah Kentei ni. Akhirnya tiba jugak kat rumah Kentei dalam pukol 6-30 ptg. Sempatlah dibawa melawat ke tembok roboh depan rumah Kentei. Cantik kawasan rumah Kentei, banglo setingkat berhampiran Kg Melayu Subang dan Kelab Golf Monterez. Kentei bersama Jun sekeluarga memang dah siap tunggu kami dengan hidangan-hidangan istimewa masakan Jun. Ada nasi minyak, nasi himpit, rendang dan kuih-kuih lain lagi. Macam biasalah bila dah start sembang, nak balik tu memanglah liat sikit, jadi sembang punya sembang sampailah jam 10-30 malam barulah kami semua bergerak balik dari rumah Kentei. Apa-apa pun terima kasih kat Lan Kentei dan Jun yang menyediakan macam-macam juadah untuk kengkawan datang beraya. Khabarnya semalam Kudin Mekanik, Antu dan Rozain buat gathering jugak kat Jerantut. Gitulah kawan-kawan. Kat tempat lain camne? (Gambar-gambar di link Gambar Blog)

5 comments:

Lan Kentei said...

Salam kpd semua..First of all,izinkn saya sefmly mengucapkn Slmt Thn Baru 2007 kpd semua.. Semuga d thn 2007 ini, kita akan dikurniakn KESIHATAN yg lebih baik, kedudukan KEWANGAN yg lebih sihat, KECERIAAN yg mendewasakan kita bersama2 & KEREDHAAN Allah swt yg melimpah ruah.. T.kasih kpd Kida, Man Teghokk & Kitang & semua ahli keluarga yg dtg berayer ke rumah saya.. Alhmdllhhhh.. kecik tapak tgn, apa2 yg kami mampu, itulah yg kami sediakn.. Kami merasa sungguh berbesar hati di atas kunjungan kengkwn.. Ada beberapa keluarga lagi yg mengirimkn slm krn tidak dpt dtg, juga kami ucapkn b'byk2 t.kasih.. Keluarga Slamber Jr, Kudeng DSS, Zailan Abu & juga keluarga Walid & keluarga2 kgkwn yg lain, I'Allah, dpjgkn umur & dmurahkn rezeki, kita buat mkn2 lg di rumah saya dan juga d rumah kgkwn yg lain ya.. Mudah2an kita dpt b'jumpa dlm situasi yg sebegini sekurang2nya 2 bulan sekali.. All d best 2 everyone & terusknlah dgn perkongsian idea2 kita & hulurknlah bantuan2 yg kita mampu kpd kwn2 kitavia this blog.. "SUKA DUKA, KITA SERASA..." TQVM :-D
LAN KENTEI, JUNE & FMLY..

Slambe Jr said...

lan wer mahap la x dpt dtg semlm. tetiba je family dr kampung dtg umah. x lyn kang, family. lawo nye umoh awok..ni yg segan nak ajok dtg umoh koi..anyway, hepi new year.

Lan Kentei said...

Slambe Jr Ohhh Slambe Jr.. It's ok.. I'Allah lain2 kali, biler2 awok free, ader ketika nyer awok ke Shah Alam, ke rumoh Slambe Sr, awok hello2 koiii yakk.. Dtg la ke umoh koiii ngan fmly awok... Sikap awok yg sokmor2 merendoh diri tu laa yg akan membuat awok lebih disegani & menempa kejayaan demi kejayaan, I'Allahhhh... Mcm koii sokmor ckp,"suka duka, kita serasa..". Umoh koiii, Alhmdllhh.. seadanyerr... Umoh kecik jer werrr... Tanoh, ader laa ckit2 kiri & kanan..Bolehhh la tanam lada, daun pandan, pokok pisang & mempelam .. Mcm d kampung.. Kita org Kg werrrr... Let us be proud & be greatful of who we are & what we have yakkk... Dtg umoh koiii ya one fine day.. If koii ke Nilai, koii singgoh lg tempat awok & I'Allah gi umoh awok.. TQVM :-D

Lan Kentei said...

Sori werr.. "grateful".. bukan "greatful".. Anok koiii tegur, dia kater, abah salah eja.. Mesti betulkan segera.. Heh2.. Tak sesia bg ilmu kat anok2.. Alhmdllhhhhhhh syukurrrr...

kitang said...

Pulut & Jue...jutaan tima kasih atas jemputan/layanan...bagi koi,kecik/besor tak penting...yg penting kemesraan antara kita kengkawan seme...moga silaturrahim bertamboh erat lagi.
Pulut & famili...moga rezeki bertamboh-tamboh di tahun-tahun mendatang!