Friday, February 02, 2007

pROjeK meMbaNTu maNGsa baNJiR jOhOr - siRi 12
Semalam saya sekeluarga dan Kudeng juga dengan semua keluarganya telah berkunjung ke Nilai untuk membeli barang-barang keperluan yang akan disumbangkan kepada 30 buah keluarga dan hadiah-hadiah serta cenderahati untuk 100 kanak-kanak yang akan disampaikan di Pusat Pemindahan Banjir Sri Medan, Batu Pahat pada hari Sabtu nanti.

Kami semua sampai Kedai Mydin Nilai lebih kurang pada pukol 1-00 tengahari dan disambut oleh boss besar Mydin Nilai iaitu Slambe. Setelah meneliti dan berbincang dengan Slambe berkenaan barang-barang yang diperlukan maka kami semua telah bersetuju untuk menyediakan barangan seperti berikut :

Untuk sumbangan kepada 30 buah keluarga mangsa banjir :

1. Kain Pelikat dan Kain Batik
2. Sejadah
3. Telekung
4. Senaskah Al-Quran

Untuk sumbangan kepada kanak-kanak bagi pertandingan mewarna pula :

1. 5 hadiah utama untuk kategori Pra-sekolah
2. 5 hadiah utama untuk kategori sekolah rendah
3. Pensil warna, kotak alat tulis dan alat tulis serta 10 buah buku rampaian kepada 100 kanak-kanak yang menyertai pertadingan mewarna tersebut.

Kesemua barangan tersebut telah diberi diskaun yang banyak oleh Slambe dan barangan tersebut akan di isi ke dalam beg kertas dengan label " Sumbangan ikhlas dari : BUDIMAN ( Bekas Pelajar ITM Caw Pahang ) http://budakitmpahang.blogspot.com ."

Kami semua selesai memilih barangan lebih kurang jam 3-00 petang dan Slambe telah membawa kami semua untuk makan tengahari di sebuah restoran yang berhampiran. Terima kasih yang tidak terhingga untuk Slambe moga Allah swt jua akan membalas budi baik saudara.


No comments: