Monday, February 26, 2007

seDiKit ceRiTa aPaMZ - siRi 2


Semalam dalam akhbar Kosmo Edisi Timur telah tersiar penderitaan keluarga Apamz dengan tajuk "Derita Bapa Jadi Ibu". Ummi ada menghantar MMS kepada saya gambar keratan akhbar yang menyiarkan berita tersebut. Walaubagaimanapun Ummi akan menghantar scan berita tersebut esok kepada saya untuk disiarkan disini insyaallah pada hari Isnin atau Selasa nanti. Kepada kawan-kawan yang sudi untuk menghulurkan bantuan kepada keluarga Apamz bolehlah menghubungi beliau terus di talian 019-9451043. Kalau tak dapat hulurkan bantuan tenaga atau material sekurang-kurangnya dengan menelefon beliau mungkin akan memberikan satu moral support kepadanya agar beliau mengetahui bahawa kawan-kawan sentiasa mengingati beliau sekeluarga.

12 comments:

walid said...

Alhamdulillah syukur
Tiada kata nak di ungkapkan kpd mrk2 yg sudi membantu apamz dan famili. pagi ni baru call apamz..dia citer reporter tu nak kuarkan isu dia lam kosmo so apamz izinkan n diharap dgn berita itu maka TERBUKA lah mata badan2 atau persatuan juga pihak kerajaan negeri khususnya utk membantu sahabat kita. kpd BUDIMAN yg membantu, semuga diberkati ALLAH kehidupan mrk dunia n akhirat. InsyALLAH.

Slambe Jr aka Pokcik said...

Caiyo caiyo Apamz. Moga dikuatkan iman, tabah menghadapi dugaan Allah. Besar pahalanya tu. Begitu juga insan2 yg membantu beliau..

Anonymous said...

¿Usted se ha preguntado siempre si alguna gente hace realmente para arriba la materia que ella pone encendido el Internet? Pregunto a veces el alarde de la gente de la manera sobre sí mismos. Apenas indico hechos y si la gente tiene un rato duro que lo cree, Les demuestro la prueba con las palabras de la gente -- en la forma de testimonials. Apenas pienso que algunos sitios fuera de allí producen muchos del contenido de la chatarra. Y entonces hay algunos sitios fuera allí de eso correcto encendido, hasta la rotura del amanecer, y estoy diciendo seriamente que este un sitio se convirtió en un recurso verdadero para mí para %keyword% Ningunos gráficos o animación llamativos, apenas precise y la información opcional que me consigue en tacto con el everythng que buscaba en el asunto.

ummi said...

Ya Allah, sk tolong le terjemah sikit apa ke kata orang Spanish ke Venezuela ker ni??...x faham sepatah haram pun...hehe..Gaya2nya banyak mende dia nak sampaikan tu...

RODDIB said...

HA WALID OR KIDA HANG TOLONG LAH TERJEMAHKAN ENTAH2 DIA MINTAK PIN NUMBER KE ATAU PUN PASSWORD KOT NAK MASUKKAN DUIT TU.MINTAK SELAMBA TOLONG TERJEMAHKAN.

SK said...

hola, agradable saberle amigo. si usted no tiene inconveniente en puede sé quién es usted? Puedo saber yo dónde está su ubicación? es Unió el Estado?

SK said...

korang nak sk translate ker ahaks!

walid said...

sk....caya lahhhh....translate kan sk..jgn transnasional dah lerrr

Slambe Jr aka Pokcik said...

Ni, slambe nak translatekan utk rod n walid. camni utk anonymous tu: " ustaz mana yg gentel sentel guna rambut org utan, tak de material lain ke..cari la lam internet. Korang kalu salah gentel marahlah si sobri mekmok(ngata la tu..). Apala korang ni gentel sampai hancus mcm makan laicee. Dulu ada org mati tertelan sentel, ada dlm testimonial (klu x percaya).

Yg lain2 tu dia asyik mencarut jer,x baik la aku nak translate lagi...samapi kata nak anto korang ke hospital Assunta, gasak la dia.

Slambe Jr aka Pokcik said...

Yg Sk jawab lak tu: "helo, 'saberle' tu sabarlah sikit amigo(tuan). Yg mencarut tak pasal2 ni bakpe, ustaz tu (Apamz le) dlm kesusahan, kan ustaz? Nanti kami bg la yg diminta (testimonial) klu tuan nak bagi support. Cerita apa lak (soap opera tu)lak musim depan Estrado?

Skrg sume dah faham yak..

SK said...

wakakaka...pokcik pandai terjemah ler....tima kasih...nanti asal ade mamat n minah tulis dlm spanish leh soh pokcik translate yak *wink*

Anonymous said...

Salam semua.. Allahuakbar Walillaaa Hilkhammmm.... Berat mata memandang, berat telinga mendengar, hanya Apamz, keluarga beliau & Allah swt saja yg tahu penderitaan sebenar seorg hamba Allah yg bernama Noorhisham Ramli aka APAMZ.. Saya ada bercerita dgn Kitang semasa saya mengunjungi beliau & keluarga beliau di kedai Avon nya di Mentakab pd Sabtu lepas & ada menunjukkan yg saya sdg berbalas2 sms dgn Apamz.. Saya ada mengatakan yg saya mmg rindu yg teramat sgt kpd Apamz & kali terakhir kami berjumpa secara face to face was @ d Pregat di Kuantan.. Apamz spt biasa, tetap COOL, CALM & PATIENCE yg amat sgt.. Dia sempat bergurau dgn saya dgn statementnya di dlm sms, "oooo... rindu yerrr... kala ngka rindu kat aku, beli Kosmo edisi Timur, gunting gambo aku & tampal blkg pintu.. heh2.." Saya rasa,saya amat mengenali Apamz yg dulu,kini & I'Allah selama2nyer...
Bersama2 lah kita terus menyokong perjuangan Apamz & keluarganya dgn apa jua bentuk & cara yg kita mampu. Semuga Allah swt mengurniakan KESIHATAN & KEKUATAN yg berterusan kpd mrk..

Lan Kentei, June & fmly..