Monday, November 19, 2007

gAtheRiNG bUdiMaN 2007 - siRi 4

Alhamdulillah sambutan terhadap Gathering BudiMaN 2007 nampaknya begitu mengalakkan dengan penyertaan yang makin bertambah dari hari ke sehari. Dengan usaha yang penuh kesabaran dan tak jemu-jemu oleh wakil-wakil kursus, insyaallah gathering ini mungkin akan menjadi perhimpunan terbesar bekas-bekas pelajar UitM Kuantan setelah 22 tahun. Bermacam karenah yang terpaksa di hadapi oleh wakil-wakil kursus namun saya harap mereka semua akan tetap sabar demi memujuk rakan-rakan dan mendapatkan pengesahan dan pembayaran penyertaan daripada kawan-kawan semua. Pengorbanan masa, wang ringgit (sms/phone) dan ketabahan anda wakil-wakil kursus amat-amat saya fahami dan hargai.

Mungkin wakil kursus boleh memberikan beberapa senarai kengkawan yang telahpun mengesahkan penyertaan di sini untuk tatapan semua agar mungkin ianya dapat mendorong kawan-kawan lain yang belum membuat pengesahan untuk sama-sama berhimpun di Maran nanti. Kalau boleh dapat di update dalam ruangan komen pada setiap hari oleh wakil kursus jika ada kelapangan.

Sememangnya kalau boleh kita mahukan pengesahan penyertaan kengkawan seberapa segera di tambah pula dengan jumlah kehadiran yang ramai ini untuk membolehkan pihak Urusetia membuat beberapa persiapan aturcara, penginapan dan makanan serta budget. Jadi minta kepada kengkawan untuk membuat pengesahan dan pembayaran serta nyatakan jumlah ahli keluarga yang akan hadir dan nyatakan juga jumlah anak di bawah 12 tahun dan anak 12 tahun ke atas secepat mungkin.

Di bawah ini di nyatakan kadar bayaran yang lengkap setelah beberapa penyertaan di terima dengan tidak mahu penginapan, mahukan chalet dan sebagainya :

1. Penginapan Asrama Komplek Belia Maran :
- Keluarga yang mempunyai anak berumur kurang dari 12 tahun : RM135 perfamily
- Keluarga yang mempunyai anak berumur 12 tahun keatas tidak lebih dari 2 orang : RM 150 perfamily
- Keluarga yang mempunyai anak berumur 12 tahun keatas lebih dari 2 orang : RM 180 perfamily
- Penyertaan solo : RM50

2. Penginapan Chalet ( kadar tetap RM70 semalam):
- Keluarga yang mempunyai anak berumur kurang dari 12 tahun : RM170
- Keluarga yg mempunyai anak 12 thn keatas tidak lebih dari 2 org : RM190
- Keluarga yg mempunyai anak 12 thn keatas lebih dari 2 org : RM210

3. Penyertaan Gathering tetapi tidak bermalam :
- Keluarga yang mempunyai anak berumur kurang dari 12 tahun : RM100
- Keluarga yg mempunyai anak 12 thn keatas tidak lebih dari 2 org : RM115
- Keluarga yg mempunyai anak 12 thn keatas lebih dari 2 org : RM140

Kadar di atas adalah untuk pakej penginapan ( tanpa penginapan), makanan dan aktiviti yang akan dijalankan nanti. Harap kengkawan semua berpuashati dengan kadar bayaran seperti di atas dan jika terdapat sebarang pertanyaan atau kemuskyilan, silalah berhubung dengan saya. Harap dapat kengkawan menjelaskan bayaran penyertaan kepada wakil kursus masing-masing dan wakil kursus menyerahkannya kepada Bendahari Gathering iaitu saudara Wan Azhar.

Setakat ini pada jam 8-44pm (19 Nov 07), saya anggarkan sudah terdapat lebih kurang 25 keluarga yang telah mengesahkan penyertaan dengan hampir 80 orang termasuk kanak-kanak dan 4 keluarga juga telah menempah chalet untuk bermalam nanti. Kepada sesiapa yang ingin menempah chalet, saya bagi dateline sehingga Jumaat ini ( 23 Nov 2007) dan harap wakil kursus akan dapat memberitahu kepada saya selewat-lewatnya Jumaat nanti supaya tempahan dapat di lakukan dengan Pejabat Daerah Maran. Insyaallah walau kehadiran kengkawan nanti melebihi dari jangkaan, saya dan pihak Urusetia Gathering sudahpun bersiap sedia dengan penginapan untuk keselesaan tuan-tuan dan puan-puan semua. Urusetia Gathering berkemungkinan juga akan mengadakan pertemuan sekali lagi di Maran dalam minggu ini bagi memastikan perjalanan gathering nanti dapat berjalan dengan sempurna. Kepada kawan2 yang turut ingin sama bermesyuarat di Maran nanti, silalah hubungi saya atau Che Dat. Marilah kita sama-sama mendoakan ke hadrat Allah swt agar segala perancangan kita ini beroleh kejayaan.

4 comments:

walid said...

salam.
uiks..org ketama kat cni...
so far utk DIA.
1. walid + famili
2. apamz + famili
3. Nasrun solo
4. Zek@kitang - x confirm tp berat nak pegi (hehe...semangat tuuu)
5. Bob@MG - to confirm asap
Lain2...no reply lagi.
Kpd ladies DIA...masih no reply sbb x dpt nak dihubungi kecuali khairul aziah. Yg lain2..dlm pencarian asap.
sekian respon dari DIA. Mudah2an yg lain akan menyusul bersama2.

Salam.

lan kida said...

Salam Walid,
Budak pompuan tak cuba kontek Mek Ja. Kan no tepon dia aku dah bagi dulu... 019-9815451. Selamat Mencuba.

walid said...

salam kida...
ari ni try sklai lagi call khairul aziah...mek ja..?? la..nape masuk cni no tepon dia...nanti org lain lak yg call..kah..kah..kah...xper pagi2 lagi aku call dia.

thks kida.

ummi said...

Salam..Nk update sikit attendance tuk DSS. So far yang dah reply:-
1. Ummi n fmly (4 adults)- pls
book 1 chalet
2. Kudeng n fmly (4 adults)- (nak
chalet x nih??)
3. Rashidah (2 adults)- x bermlm
4. Rohana (2 adults) - to confirm
later
5. Anis Azura (2 adults) - to
confirm later & 1 chalet.
6. Aminuddin (solo)- td jnji nk
return call ni..duk memepah
golf pg tdi..
7. Muslim (solo)- x cnfm betul lg
ni..pls do so FG..

Yang ummi dah follow up n yang dh replied with their good reasons:
1. Muzlina & Syed Mahadi - mak
muzlina dah 3 bln terlantar
sakit.
2. Adora - xdpt hadir
3. Roliza - mak masuk wad dh 2
weeks bergilir jaga.
4. Jamalatif - (dah tukar no
kot..xdpat2 pun call..mana la
nk cari)
5. Syed Sham - mmg xdpt call dah
pun, dh tukar no hp kot, ofs
xtau lak.
6. Shamsia - dah call td, will
cnfm later.
7. Hanizam - dh try 2 3 kali call
ari ni, no tukar jgk ke? Mana
nak cari ni..
8. Norasyikin - dh ada program
dgn father in law.

Yang lain Khatilah, Z Rosemina, Norlia sume sonyap yo..(ni je senarai yg ummi ada..hehe). Emm..x reti dah nak chaakapp.. :(