Friday, December 12, 2008

mOhd noR N siti MiNah

Baru-baru ini seorang lagi sahabat budiMaN iaitu Mohamad Nor kursus DPIM batch Jan 86 dan isteri beliau Siti Aminah kursus dpA batch Julai 85 ada mengirimkan e-mail beserta gambar mereka sekeluarga. Tapi takde pulak no phone beliau berikan. Maybe Mohd Nor boleh berikan di ruangan komen jika beliau membaca posting ini. Di bawah ini saya siarkan e-mail dari Mohd Nor.

Assalamualaikum wrrt beb,
Seronok baca kekawan punya blog, nipun aku rasa aku termasuk hari ni ke blog budiman. Aku perkenalkan diri aku, nama aku Mohamad Nor (DPIM), masa ni grup aku adalah pioneer utk course DPIM. Aku beristerikan Siti Aminah (DPA). We all menginap di Segamat, aku keje kat Pejabat Daerah Segamat dan buat biz kecil-kecilan, dan isteri aku berkeje kat hospital Segamat

Oklah, aku anta pic aku sekeluarga masa idil fitri lepas. Aku ada 4 anak, 3 lelaki (3 abdul) 1 perempuan

Salam idil adha, kirim salam kat kekawan

17 comments:

Mizi said...

Salam Mohd Nor,

rasanya dah lebih 12 tahun kau bermastautin di Segamat. Dulu kita sama-sama kerja di Segamat. Ogos 1996 aku pindah ke Wisma Putra dan 2 bulan lepas tu posting ke Philippines. Sejak dari tu kita langsung tak jumpa. Insyalah, aku akan contact kau bila ke Segamat nanti. Teringat nasi beringin, roti bakar dan air sungai kapir....

kudeng said...

Assalamualaikum w.b.t.

Mat Noor? Sapa tak kenal mung? Salah seorang pemain gitar terhebat di ITM Kuantang.

Mu ingat aku lagi dok? Aku kudeng....

shema said...

phewittt.. kanda & kc dah menjelma korang hehehe...

walid said...

Salam
Semuga perkenalan dan perkhabaran dpt dieratkan lagi .

John said...

Kalau gitu, masa aku kat Pej Daerah Muar, kau dah ada kat PD Segamat. Macam mana boleh tak tahu ni, sbb ada kenal juga bbrp penghulu kat Segamat. eg Tok Mas'od dan Tok Bakar.

Azlan said...

Sorry, guna nama John pulak. Sebenarnya aku ni Azlan, DPA Jan 86dulu kat ITM Pahang pakai Yamaha Enduro 125, warna merah. Plet motor JAT125.

Mizi said...

Azlan,

apa khabar DO Cameron Highland? pasir di Cameron Highland dah habis jual ke? Nanti aku singgah tempat kau main golf boleh tak?

Setahu aku, Mohd Nor ni dulu kerja dengan Jabatan Pertanian. Tak tahu pulak skrg ni dia dah join Majlis Daerah Segamat.

Azlan said...

Mizi, pasir masih banyak sebab tanah runtuh, hehe..! Nak main golf anytime. Tapi aku kena minta stroke la sebab dengar kau 'single handicapper'.

ZM said...

Kalau tak silap koi lah Azlan junior DPA ni orang JB. Koi memang tahu Azlan ni penah bertugas di Muar melalui kakak ipar koi yang bertugas di Pej Tanah Muar yang juga mempunyai adik yang menjadi classmate (ITM) Azlan. Maklum aje lah Pejabat Tanah dan Pejabat Daerah tu kan macam isi dan kuku. Koi juga ada saudara yang penah menjadi Penghulu Bandar, tetapi tak pasti masa itu Azlan ni masih berkhidmat di Muar atau tidak.

Mizi said...

Azlan,

insya'alah, next time bila aku on the way balik ke KL, aku akan cuba singgah Cameron Highland. Minggu depan aku balik JB, plan nak ajak Johar main golf. Kalau kau join sekali jom la.

Azlan said...

ZM,
betul la tu saya orang Johor, iaitu Mersing. Alamat JB sebab masa masuk ITM, saya dah kerja kat JPS Negeri Johor (juruteknik). Lepas degree pada 1997, tukar ke PD Muar. Penghulu Bandar masa tu Tok Saim (jiran). ZM=Zuhairi?

MIzi,
JB jauh sangat laa. Hang singgah aje kat Cameron. Tapi call dulu, sebab selalu outstation ke Kuantan.

Mizi said...

Mohd Noh,
napa mu menyepi? aktif la sikit dalam blog ni.....

Azlan,
ok, aku akan call kau dulu sebelum ke sana.

Mohamad Nor said...

Salam sema...

weiii,sebenarnya aku tak reti nak reply balik ayat-ayat korang, cikgu komputer aku kna strok masa nak balas komen...
well...mizi...kau jenguk le balik ke segamat. Dulu aku keje kat LPP Johor...pastu berenti..pastu aku keje kat PD segt....suka suka berenti...suka suka keje...nanti dah boring aku berenti lagi..Azlan..kau skang keje kat mana????
Ye lah kekawan...aku laki bini + anak anak aku...bz skang, dgn keje hakiki, dgn keje lain...ha ha ha

Ok bro (bros)...cau dulu

Mohamad Nor said...

Kudeng weiii....aku dah tak reti main gitar lagi dah...jari aku dah keras dgn tasbih jer...heh heh..Mung wat gapo skang kudeng?? Keje mana weiii??

Mohamad Nor said...
This comment has been removed by the author.
Mohamad Nor said...
This comment has been removed by the author.
Mohamad Nor said...

Mohd Noh,
napa mu menyepi? aktif la sikit dalam blog ni.....

Assalamualaikum w.b.t.

Mat Noor? Sapa tak kenal mung? Salah seorang pemain gitar terhebat di ITM Kuantang.

Mu ingat aku lagi dok? Aku kudeng....

Assalamualaikum wrt sema..

Terlupa plak aku nak bgtau, slalu gak aku ke Kl tuh..mak mentua aku kat KL, kat taman koperasi polis phase 1...atau ada urusan biz aku kat KL. Shima (DBS) tau le umah mentua aku sbb dia kamceng dgn wife aku

Ok no tepon aku 013-7652038. Macam kata mizi, aku dah terminum air sungai kapeh kat segt...tuh yang lekat kat sini

Kau kat C.Highland ye azlan?...Kau ada jenguk segt ke minggu lps?? tok masod sebok tanya aku...ha ha ha...

aku ada wat biz kecik kecik...sesuai dgn kekecikan duit aku..ada niaga kdai makan (baru mula 2 mnggu lps)...aku ada wat ternak air...skang tgh ternak keli...next tilapia merah, tembakang dn lintah, ada wat tanaman serai dan aku wat biz hpon, prepaid dan alatan letrik

ok bro sema....salam