Friday, July 25, 2008

caNdiD

Selain dari Bilal pakar motivasi kita yang ada kepakaran rahsia menjadi tukang urut, Kudin Mekanik yang terror dalam membaiki kereta juga mempunyai beberapa kepakaran terpendam yang sempat saya rakamkan seperti di atas. Antaranya tukang cat dan tukang gunting rambut. Jadi kalau kengkawan terdesak memerlukan khidmat tukang urut, tukang gunting dan tukang cat kereta.... dah tahu lah nak cari kat mana kan.

11 comments:

LaN KidA said...

Kalau kengkawan yang lain tu ada juga kepakaran terpendam macam Ummi yang pakar dalam masakan.

Apek dpA pulak boleh jadi tok bomoh kalau memerlukan. Raman Kerbau pun boleh jugak urut dengan bomoh skit2 ni khabarnya.

Muslim@FG hebat dalam photography dan wedding pakej...betul ker?

Yang lain-lain tu maybe ada jugak lagi... kalau ada kengkawan tahu bolehlah cerita sikit kat sini.

kitang said...

Salam...koi doakan kengkawan seme berjaya dlm kerjaya masing2...Aminnn

bilal said...

Salam.. jgn suruh koi urut batin.. koi tak sempat menuntut yg tu.. Kot ada sesiapa yang nak suruh koi mentelah sikap dan perwatakkan bagi tujuan mencari rakan perniagaan mahupun mencari pasangan untuk tujuan apa sekali pun.. boleh gak.. sempat mengaji ngan Dr Fadzilah kejap.. he.. he.. just beri koi tarkh lahir yang lengkap..

ummi said...

Salam..uikk anak sedara ni..mana ada pakar laa mak sedara ni..kat dapur sendiri leh le..my hubby n kids are my regular customer, hehe..yg kuat komplen pun diaorang jugak laaa..saja seronok2 trying, sharing n belajar sama2 ek!

Sebab nk share sama2, boleh lah ank sedara nk link pun x kesah la sangat..kot ada yang suka2 nk try resipi chef2 kat situ..

zula said...

Ai rasa macam ai boleh jahit manik kat baju kurung, kalo sesiapa sudi baju dia orang jadi bahan percubaan, bole lah kut...

LaN KidA said...

Salam semua,
Ummi (Mak sedara), insyaallah nanti saya link blog masak tu yer...

Zula... mana belajar jahit manik? Masa beraya dengan Kitang dan Lily ke rumah AR tahun lepas di Taman Sri Semantan, Temerloh teringat emak AR yang terror jahit manik ni...macam2 model baju dan kasut, bag tangan jahit manik yang dia tunjukkan... mana la AR dgn Nita ni lama dah tak dengar cerita dia orang ni.

zula said...

Ai tak belajar kat mana2 pun, saje seronok sendiri sambil2 tenguk kat majalah, siap ajar budak ofis lagi, la ni dia orang plak lebe teror dari ai...tapi pulut kuning dgn ayam golek tak dapat2 pun...

Anonymous said...

arr here...

ar ade cni... heheh... tp bz sket... bz uruskan projek resort kat langkawi... (sape nk wat rumah..., bleh kol ar) 'kekta' plak.., sejak keje ngan company korea... salu g outstaion kat korea..., asyik ulang alik m'sia - korea... kekadang tu... ar yg dok serumah ngan dia pun jarang jumpa... dua2outstation...

Anonymous said...

arr® here...

so.. bro & sis..., kalo rindu kat kitorang..., dun' hesitate to contact us... cewah..!! speaking london la plak... heheheh..

lan kida said...

Salam,
AR ... lamanya tak dengor cerita.... bila nak makan nasik minyak ni AR (Mawi hari tu).... jangan tunggu lama-lama... nanti harga beras mahal ... payah plak nak buat nasik minyak.

Anonymous said...

arr® here...

nasi minyak...?? nnt ar lanje kat kedai... hehehe... blum lagi kot nk wat kenduri.. $ x ckup lagi... hehehe... harga petrol naik... suma harga naik... camner nk wat kenduri ni...?? adus...!!! ade sape2 nk tlg sponsor tak...?? hahahaha...