Monday, May 16, 2011

faMiLy tRip

Seminggu saya tak posting apa-apa artikel kerana sedikit kesibukan dengan beberapa urusan kerja dan keluarga. Minggu lepas pada hari Sabtu malam saya sekeluarga berlepas dari rumah ke LCCT untuk ke Singapura. Kami sampai di Singapura jam 8-00 pagi Ahad dan terus ke Novotel di Clark Quay tempat kami menginap. Memang happening area Novotel Clark Quay berhampiran Marina Bay dengan nite life dan river cruise.

Macam biasa kalau ke Singapura tentunya berkunjung ke Universal Studio di Sentosa Island. Tiket agak mahal hampir RM700 untuk 4 orang tapi ada promotion MasterCard boleh dapat 20% discount dan voucher SD10. Kami menghabiskan seharian Ahad di Universal Studio dan mencuba semua ride kecuali RollerCoaster BattleStar Gallactica yang memang giler babi menakutkan. Pada saya Universal Studio fun jugaklah kerana sesuatu yang berlainan tetapi kalau compare dengan Genting Resort dan Sunway Lagoon...theme park di Malaysia lebih menyeronokkan dengan pelabagai pilihan ride.

Isnin kami makan tengahari di Orchard Road dan petangnya kami bersiaran di Marina Bay. Nothing special about Singapura tetapi kebetulan kerana ada kerja sedikit di sana dan semua family boleh join sekali, jadi meriahlah exploring bersama-sama. Memang minggu ni minggu exploring agaknya sebelum cuti sekolah bermula sebab keluarga kat KL ni ada yang exploring Pulau Perhentian dan ada yang nak ke Bandung this week.

Apa-apapun bila semua keluarga berkumpul ianya akan menjadi meriah walau dimana kita berada dan apa saja kita lakukan. Gathering is Happening!

No comments: